Exposities en Tentoonstellingen

Door mij gerealiseerde of geplande tentoonstellingen:

Breisels, weefsels, borduursels van dichtbij en veraf

x
Deze tentoonstelling van Petra van Dijk, door haar samengesteld en uitgedacht is i.v.m. haar overlijden geannuleerd. Petra heeft vanaf 1989 vele landen bezocht en dientengevolge ook prachtige stukken verzameld. De tentoonstelling zou een kroon op haar werk zijn geweest. De nalatenschap van al het moois is aan mij overgedragen. Ik kan Petra geen grotere eer bewijzen dan zo spoedig mogelijk een tentoonstelling te organiseren. Misschien worden het speciale thema-tentoonstellingen. Ik houd u via deze website op de hoogte.

 

Kunsthal

x
In de Kunsthal was een prachtige tentoonstelling over Chinese sieraden.Tijdens het familieweekend op 18 en 19 februari 2006 hebben Eline Pellinkhof en ik heel veel kindjes aangekleed met jasjes, rokjes, mutsjes en uiteraard met heel veel sieraden. De kinderen werden door hun trotse ouders gefotografeerd.

 

 

 

Openbare Bibliotheken in Amsterdam Noord

x
In het kader van de Culturele China manifestaties in Amsterdam wilde de Openbare Bibliotheken in Amsterdam Noord niet achterblijven.
In samenwerking met Dimsum Reizen zijn een aantal kledingstukken, gebruiksvoorwerpen en sieraden tentoongesteld.

 

 

Museum Jan van der Togt

In het Jan van der Togt museum in Amstelveen kon in augustus 2001 het prachtige kostuum van een Dong meisje uit Gai Bao worden bewonderd. Zelfs de culturele attaché van de P.R. of China keek zijn ogen uit. De tentoonstelling trok in de zes weken heel veel bezoekers.