Informatie

Mieke Gorter in vogelvlucht. In de vorige eeuw heb ik over de wereld gereisd als KLM stewardess. Daarna heb ik me met hart en ziel op diverse studies gestort zoals cultuurpedagogiek en kunstgeschiedenis. Mijn vrije tijd besteed ik met uit de hand gelopen hobby's zoals weven, verven, quilten, papier en vooral textiel verzamelen.
De laatste jaren ga ik zelf, en als reisleidster, veel op pad naar landen als Nepal, Laos, Bhutan, Vietnam, Myanmar, Kirgizië, Oezbekistan. Niet alleen om onbekende plaatsen te bezoeken maar ook vooral om te ontdekken hoe gemeenschappen veranderen, met de stille hoop dat de bewoners hun identiteit kunnen bewaren. Op al mijn reizen staan cultuur, textiel en kunstnijverheid centraal.

China is en blijft mijn grootste fascinatie. Het land met de vele Minderheden Nationaliteiten. Elke keer als ik daar kom, of dat nu na een winter is, of na twee maanden, het is er weer compleet anders. Huizenblokken weg, zelfs hele dorpen weggevaagd, om plaats te maken voor nieuwe wegen en wolkenkrabbers. China booming? Ja en meer dan dat.
Wil je het echte China nog ontdekken, ga dan zo snel mogelijk met mij mee.

Er is zelfs een vaste groep van geïnteresseerden in zowel textiel als cultuur en natuur die al heel wat landen samen met mij heeft bezocht.

Een logisch gevolg van al dat gereis is dat ik lezingen en workshops geef. Technieken die ik zelf heb geleerd in diverse landen geef ik graag door, omlijst met verhalen over tradities en folklore.